Direktlänk till inlägg 3 december 2011

Satan

Av Britt Lindberg - 3 december 2011 08:40

Först till Hess, nej du hon är för stor för min blogg:)

Carina det kanske kommer mer har inte tänkt färdigt änu och som jag fick lära mig på kursen för det var en sak jag fick lära mig. Ju fler frågor man får ju mer utvecklas man, så att ställa sig själv frågor och finna svaren är bra:)


Nu då till Satan, jag ser honom . Ja jag ser det som en mindre version av Gud, alltså Gud ser jag som en kraft, men för att kunna prata om Gud och göra honom begriplig och också för att Gud kan ta form och manifistera sig så brukar jag referera till Gud som han. Sitter antagligen i generna och språkbruket som vi haft. Sen har vi ju iof sig Gaia och hon är kvinnlig, men det är en helt annan historia och sen har vi med tanke på Gaia=moder jord en intressant teori från Lectorium, som refererar till solen och norrsken, en sak som jag hittade på nätet här om dan. Har vi tur så återkommer jag till det senare, ska ju hjälpa Klas att flytta idag.


Men åter till satan, ja han är en kraft fristående från Gud, kanske har han blivit skapad av människor? Kanske har han brutit sig loss och är en fallen ängel? Han existerar, hans kraft är mindre än Guds, men den finns där och han är hänsynslös, helt motsatsen till Gud. Han vill ha vår uppmärksamhet, kanske är han avundsjuk, kanske längtar han tillbaka om han fallit?

Men helvetet då? Ja du jag har en tro att alla kommer till himmlen, ja alla och där är jag inte kristen har jag förstott, för är man kristen då ska man tro att det finns ett helvete. Men jag tror att det fanns före Jesus, Gud kom ju hit i personen Jesus, för att han älskar oss och vill oss väl. Han vill att vi alla ska komma hem och han har själv sagt att han ska vänta tills alla omvänt sig, om han har den minsta möjlighet att göra det. Så jag tor rakt emot alla präster och bibelsprängda människor att det inte finns ett helvete, det har Gud själv tagit bort och som en klok människa sagt eller flera kloka människor sagt: Räcker det inte med det helvete vi lever i?

Jag ska avsluta detta med en kommentar från Lennart Koskinen: Alla pratar om ett liv efter döden, jag satsar hellre krut på ett liv före döden.

 
ANNONS
 
Ingen bild

carina

3 december 2011 09:26

Fundera först och fråga sedan. Ibland vill man veta vad andra människor tänker.

 
Ingen bild

S.N.I

3 december 2011 10:45

Detta med helvetet är intressant för en gång i tiden fick jag höra en tolkning om att helvetet endast existerar i vårat huvud. Det är vi som skapar helvetet något som gör att passagen vid livets slut befriar oss från helvetet och för oss till himlen. Det är dock bara en tolkning av situationen och om allt sitter i huvudet så blir det som du säger, då är det upp till oss att skapa oss vårat liv här på jorden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt Lindberg - 10 maj 2012 08:01

Det var väldigt länge sedan, men jag har inte haft något att skriva om... Nu håller jag på att läsa om Liftarens guide till galxen triologin, är inne på fjärde boken... Men i "livet, universum och allting" ställer sig Arthur Dent, några frågor oc...

Av Britt Lindberg - 31 mars 2012 10:51

Jaha det var hundra år sen jag skrev nått här, men nu ska jag ta igen det. Med en dikt som jag skrivit själv:)   Basfiolen seglar på vinden. Fiolen spränger gränser i natten. Skriande flöjter flyr bort mot morgonrodnaden. Livet vänder sig i...

Av Britt Lindberg - 16 februari 2012 15:48

Jag har varit hos en ekofrisör. Jag rekomenderar er att gå till en sådan åtminstone en gång i livet. Det var så skönt...Först så borstade hon håret, sedan gav hon indisk huvud massage och sedan tvättade hon det med lerschampoo. efter det så klippte...

Av Britt Lindberg - 7 februari 2012 20:50

Jaha ja nu har jag börjat min frivilligarbetar tjänst på centrumhuset här i Mariannelund. Jag ska hjälpa asylsökande i svenska språket, ikväll hade jag fem smarta killar som bara ville lära sig mer och mer... Jag blir så glad och helt slut av att a...

Presentation

Jag är en kvinna, som vill dela mina funderingar och tankar kring livet och vad det kan innebära att vara kristen.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vin till vatten... med Blogkeen
Följ Vin till vatten... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se